BLOG

MANUELE LYMFE DRAINAGE & CORONA

In deze blog vertel ik, Margret, over mijn eigen ervaringen vóór, tijdens en nà mijn coronabesmetting. Tijdens deze periode heb ik goed op mijn lichaam gelet waardoor ik een aantal bijzondere waarnemingen heb kunnen doen. Hierin komt onder andere het effect van manuele lymfe drainage op het lichaam na een ziekte naar voren.

Vier weken geleden, eind januari 2022, kreeg ik Corona. Het verbaasde me niet, want de afgelopen maanden had ik al opgemerkt dat mijn weerstand niet optimaal was. Sinds november had ik last van eczeem op mijn handen, terwijl ik nooit eerder in mijn leven eczeem heb gehad. Ook ontstond twee keer kort achter elkaar een koortslip.

Om hier wat tegen te doen ben ik in januari begonnen de problemen te behandelen met een goede olie. Deze olie werkte zeker in het begin heel goed, de eczeem leek bijna weg. Ook voor mijn koortslip deed het wonderen.

Net toen de eerdere problemen aan het afnemen waren kreeg ik Corona. De eczeem was plotseling helemaal verdwenen, heel apart. Mijn blijdschap hierover was echter van korte duur… Vanaf de eerste dag dat ik hersteld was van Corona, kreeg ik het eczeem direct weer terug, heel bijzonder en vervelend.

Door mijn eigen ervaringen met de effecten van manuele lymfe drainage besloot ik na mijn besmetting een MLD behandeling te ondergaan. Afvalstoffen kunnen hierdoor worden opgeruimd en afgevoerd. Even mijn lichaam reinigen.
Je gelooft het niet maar 3 dagen later was het eczeem verdwenen. Ik durfde nog niet te vroeg te juichen, maar terwijl ik dit verhaal schrijf zijn mijn handen nog steeds zacht.

Bovenstaande persoonlijke ervaring zette mij aan het denken dat het verstandig is om je in een periode van verminderde weerstand te laten behandelen met manuele lymfe drainage.

Doe er je voordeel mee!

Massage Margret

ERVARINGEN VAN CLIËNTEN

Tjebbe
Lees verder
Heb een ontspanning massage gehad. Is zeker een aanrader. Vriendelijke ontvangst. Een masseur die wist wat ze deed met grote kennis van de spieren. Ik vond het TOP.
Jacqueline
Lees verder
Ik heb de massage als heel fijn en ontspannen ervaren. Voel ook echt verlichting van de pijn in mijn bovenbeen. zeker voor herhaling vatbaar. Ben erg benieuwd naar de lymfe-drainage.
Elisa
Lees verder
Heerlijke massage! Margret weet altijd de pijnlijke plekken en knoopjes te vinden, een weldaad. Loop iedere keer weer ontspannen de deur uit. Margret neemt de tijd om je wensen te bespreken, er wordt goed voor je gezorgd. De praktijk is netjes en verzorgd.
Erik
Lees verder
Fijne kennismaking en een goede prettige behandeling die mij goed gedaan heeft.
Teun
Lees verder
Ze neemt goed de tijd ervoor, waardoor je een goede uitleg krijgt over de behandeling.
Saskia
Lees verder
Fijne ontspanningsmassage met aandacht voor mijn probleemgebieden/pijnpunten en de praktijkruimte was prima gekoeld met die hoge temperaturen buiten.
Malou
Lees verder
Een heerlijke zwangerschapsmassage gehad met 37 weken en 3 dagen. Wat heb ik genoten en wat ben ik ontspannen. Spijt dat ik niet eerder ben gegaan. Na de geboorte van de kleine ga ik zeker nog een keer terug.
Nency
Lees verder
Begin juni kampte ik met een fikse scheenbeen blessure. Dankzij Margret heb ik half juli de Nijmeegse 4-daagse met succes kunnen lopen. Bedankt Margret voor de behandelingen, ondersteuning en tips.
Lisette
Lees verder
Na de diagnose Long-Covid ben ik in contact gekomen met Margret. Zij raadde me lymfedrainage massage aan. Na de eerste massage voelde ik al minder moeheid en minder pijn bij ademhalen. Elke behandeling erna verminderde de klachten en kreeg ik meer energie en adem. Door deze behandelingen ben ik weer mezelf geworden. Margret is een professionele goede masseuse met een mooie praktijk. Ze is behulpzaam en denkt mee met je klachten en welke massage/therapie daarbij kan helpen. Zeker een aanrader om je weer energievoller te voelen en de spanning bij de ribben weg te halen.
Tanja
Lees verder
Bij de start van mijn burn-out (die volgde op een coronabesmetting) heeft Margret lymfedrainage bij me toegepast. Ik had naast de algemene burn-outklachten last gekregen van rusteloze benen en kaken die vast zaten. Ook zag ik op tegen ieder sociaal contact. Maar naar Margret mogen heb ik nooit lastig gevonden, hoe moe ik ook was. Ze is zo integer, sensitief, toegewijd en kundig. En alles op maat, al naar gelang de behoefte van mijn lichaam. Haar lymfedrainage was precies de ondersteuning die mijn lichaam nodig had.
Vorige
Volgende